Izjava o zaštiti podataka Istria home d.o.o.


1. Tko je odgovoran za upravljanje mojim podacima?
Društvo Istria home d.o.o. (u daljnjem tekstu „mi”, „nas” ili „naš”), dio grupacije Awaze, djeluje kao voditelj obrade podataka i odgovorno je za vaše osobne podatke koje čuvamo.
Ovo je naša obavijest o privatnosti u kojoj se objašnjava kako upotrebljavamo vaše osobne podatke u skladu s primjenjivim zakonima o privatnosti i zaštiti podataka. Redovito pregledavamo našu obavijest o privatnosti te će ažurirane verzije biti dostupne na našoj internetskoj stranici.
S obzirom na to da se obavijest o privatnosti odnosi samo na nas, ako slijedite poveznice na druge internetske stranice, trebate pročitati njihove obavijesti o privatnosti.

2. Koje podatke prikupljamo?
Rezervacije i upiti o rezervacijama
Ako rezervirate smještaj ili zatražite rezervaciju, prikupljamo podatke kao što su vaše ime i prezime, podaci za kontakt, podaci za plaćanje, pojedinosti o rezervaciji i sve dodatne informacije koje su nam potrebne da bismo ispunili vaše specifične zahtjeve. Također možete navesti ove podatke o osobama koje putuju s vama. Ove podatke prikupljamo izravno od vas, od osoba s kojima putujete ili od trećih strana putem kojih ste rezervirali smještaj.
Pružanje usluge smještaja i upiti o pružanju usluge smještaja
Ako preko nas iznajmljujete svoju smještajnu jedinicu ili ako pošaljete upit o našem pružanju usluge smještaja, prikupljamo podatke kao što su vaše ime i prezime, podaci za kontakt, podaci o bankovnom računu i pojedinosti o smještaju koji želite iznajmiti. Ove podatke prikupljamo izravno od vas ili od osobe koja vas je uputila na nas.
Navođenje podataka iz prethodna dva odlomka ugovorna je obveza prilikom rezervacije ili pružanja usluge smještaja i, ako ih ne navedete, možda vam nećemo moći pružiti uslugu.
Cookies (kolačići)
Automatski prikupljamo podatke kolačića i drugih sličnih tehnologija (koje se zajednički nazivaju kolačićima), kao što su podaci o tome koje naše internetske stranice posjećujete, vaša IP adresa, naziv operacijskog sustava vašeg računala, vrsta preglednika koji upotrebljavate te podaci o otvaranju i klikanju poruka e-pošte. Za više informacija pogledajte 4. odjeljak.

3. Zašto upotrebljavamo vaše podatke?
Razlozi za upotrebu vaših podataka (navedeni u tablici u nastavku) razlikuju se ovisno o vašem odnosu s nama. Prilikom upotrebe vaših podataka mora se primjenjivati najmanje jedna od sljedećih pravnih osnova:
trebamo obraditi podatke da bismo izvršili ugovor ili ga sklopili s vama
imamo vašu privolu za upotrebu podataka
trebamo upotrebljavati podatke radi ispunjavanja pravne obveze
trebamo upotrebljavati podatke u svrhu naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane, a da time ne kršimo vaše interese i temeljna prava

Da bismo obrađivali posebne kategorije osobnih podataka, trebamo imati dodatno opravdanje za njihovu obradu i upotrebljavamo ih samo uz vašu izričitu privolu, ako ste podatke javno objavili, ako se podaci odnose na pravne zahtjeve ili ako su potrebni zbog značajnog javnog interesa.

Svrha obrade podataka

Pravna osnova za obradu

Legitimni interes (kada je primjenjivo)

Dovršavanje vaše rezervacije i povezanih zahtjeva i upravljanje njima (ako rezervirate smještaj za odmor)

Ugovor

Privola

Legitimni interes

Vođenje evidencije i pružanje kvalitetnih usluga službe za korisnike

Oglašavanje vašeg smještaja za odmor, prijenos uplata namijenjenih vama i pružanje povezanih usluga podrške (ako pružate uslugu smještaja putem nas)

 

Ugovor

Legitimni interesi

Vođenje evidencije i pružanje kvalitetnih usluga službe za korisnike

U statističke svrhe

Legitimni interesi

Procjena naših usluga

Personalizacija vaših budućih posjeta našim internetskim stranicama

Privola

 

Provedba promidžbenih aktivnosti – osim za slanje brošure, također upotrebljavamo podatke o vašim rezervacijama, pretraživanjima, postavkama na našoj internetskoj stranici, omiljenim stavkama i interakcijama s našom brošurom u svrhu prikazivanja relevantnih i personaliziranih oglasa na internetskim stranicama i društvenim mrežama.

 

Legitimni interesi

Privola

Određivanje usluga koje vas možda zanimaju i slanje obavijesti o njima

Upravljanje upitima i pritužbama korisničkoj službi

Legitimni interesi

Poboljšanje usluga i rješavanje problema

Vođenje evidencije o vašoj komunikaciji s nama, uključujući snimke poziva

Legitimni interesi

Poboljšanje usluge, osposobljavanje osoblja i vođenje evidencije

Upravljanje vašim prijavama za nagradne igre i druge promidžbene aktivnosti

Privola

 

Slanje upita za recenziju o smještaju i/ili o pruženim uslugama

Legitimni interesi

 

Razumijevanje percepcije o našem društvu i unaprjeđenje usluga

Slanje poruka o uslugama, npr. o ažuriranjima naših uvjeta i odredbi

Legitimni interesi

Informiranje klijenata

Usklađenost s pravnim obvezama, postupcima ili zahtjevima

Pravna obveza

 

 

Provođenje naših uvjeta rezervacije te drugih ugovora, uključujući istragu bilo kojeg potencijalnog kršenja ugovora

Ugovor

Legitimni interesi

Zaštita poslovanja

Otkrivanje ili sprječavanje zločina, uključujući prijevaru

Pravna obveza

Legitimni interesi

Zaštita poslovanja i klijenata

Pomoć tijelima za provedbu zakona i vladinim tijelima

Rješavanje sigurnosnih ili tehničkih problema

Ugovor

Legitimni interesi

Zaštita poslovanja i klijenata

 

Zaštita prava, vlasništva ili sigurnosti našeg društva, korisnika, vlasnika nekretnina, klijenata, zaposlenika, izvođača radova, trećih strana ili javnosti

Pravna obveza

Ugovor

Legitimni interesi

Zaštita poslovanja, klijenata, trećih strana ili javnosti

Testiranje, razvoj i unaprjeđenje usluga

Legitimni interesi

Unaprjeđenje poslovanja

Utvrđivanje, ostvarivanje ili zaštita našeg zakonskog prava

Legitimni interesi

Zaštita poslovanja


4. Cookies (kolačići)
Kolačići su male tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem uređaju. Upotrebljavamo kolačiće da bismo poboljšali vaš posjet, procijenili i izmjerili upotrebu internetske stranice i interakcije s našim porukama e-pošte te razvili naše usluge. Mi, kao i treće strane, upotrebljavamo kolačiće da bismo vam prikazali personalizirane oglase. 

Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:
Nužni kolačići” potrebni su za funkcioniranje ove internetske stranice. Ovi su kolačići neophodni da bi se korisnici mogli kretati ovom internetskom stranicom i upotrebljavati njezine značajke.
Kolačići performansi” kolačići su koji služe za prikupljanje informacija o tome kako se korisnici kreću internetskom stranicom, npr. da bi se procijenilo koje stranice korisnici najčešće upotrebljavaju. S pomoću ovih kolačića prepoznajemo kako korisnici stupaju u interakciju s našom internetskom stranicom, na kojim se stranicama zadržavaju, koje se stranice ne upotrebljavaju često, koje se stranice dugo učitavaju, koje stranice korisnici posjećuju i kojim redoslijedom. Sve nam ovo pomaže unaprijediti i razviti našu internetsku stranicu da bismo ju pokušali učiniti pristupačnijom za korisnika kada ju ponovno posjeti.
Funkcionalni” kolačići omogućuju ovoj internetskoj stranici da upamti vaše odabire. Na primjer, to može biti datum kada ste posljednji put nešto pretražili ili posljednji odmor koji ste prikazali.
Ciljni ili promidžbeni kolačići” upotrebljavaju se za pružanje prilagođenih oglasa. Ovi se kolačići također upotrebljavaju da bi se ograničio broj prikazivanja oglasa korisniku, za nadgledanje koji je izvor oglašavanja preusmjerio korisnika na našu internetsku stranicu te za mjerenje učinkovitosti promidžbene kampanje. 

Kada kliknete „prihvati”, pristajete na našu upotrebu kolačića. U bilo kojem trenutku možete blokirati neke ili sve kolačiće u potpunosti tako da promijenite postavke preglednika na svojem uređaju. Lokacija ovih postavki razlikuje se ovisno o vašem pregledniku. U postavkama preglednika također možete pronaći trajanje svakog kolačića. Međutim, imajte na umu da, ako blokirate neke kolačiće, možda nećete moći upotrebljavati neke funkcije i usluge na internetskoj stranici.

Za više općenitih informacija o kolačićima i kako ih onemogućiti u pregledniku posjetite internetsku stranicu allaboutcookies.org. Obratite nam se (pogledajte 9. odjeljak) ako imate pitanja o kolačićima koje upotrebljavamo na ovoj internetskoj stranici.
  
5. Zadržavanje podataka
Uspostavili smo razdoblja za zadržavanje podataka kojima osiguravamo da se vaši podaci čuvaju samo dok je to potrebno u relevantne svrhe, u skladu s relevantnim standardima industrije ili zakonskim odredbama. Kada nam vaši podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih ili brišemo na siguran način ili ih anonimiziramo tako da se više ne mogu povezati s vama.

6. Treće strane
Možemo dijeliti vaše podatke sa sljedećim subjektima:
drugim članovima grupacije Awaze i njihovim pružateljima usluga;
vlasnicima ili agentima smještajne jedinice (ako rezervirate smještaj za odmor);
osobama koje rezerviraju smještaj kod vas (ako ste vlasnik smještajne jedinice za odmor);
pružateljima usluga kreditnih/debitnih kartica i plaćanja;
pružateljima usluga trećih strana (npr. pružateljima usluga IT-ja i podrške, marketinških usluga, hotelima, društvima za upravljanje);
vladinim agencijama, nadzornim tijelima i drugim tijelima vlasti
partnerima za rezervacije trećih strana
društvima za recenzije klijenata
trećim stranama kojima možemo odlučiti prodati ili prenijeti dio naše imovine ili poslovanja ili ih spojiti s njima te s društvima koja preuzmemo ili s kojima se spojimo
trećim stranama za koje ste nam dali privolu da možemo komunicirati s njima
stručnim savjetnicima, uključujući bankare, odvjetnike, revizore, računovođe i pružatelje osiguranja koji nam pružaju usluge

Treće strane moraju obrađivati vaše osobne podatke u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. U slučaju kada treća strana djeluje u naše ime, ne dopuštamo im da upotrebljavaju vaše podatke u svoje svrhe i osiguravamo da provode odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu vaših podataka.

7. Gdje šaljemo vaše podatke
Vaše ćemo podatke možda slati u zemlje izvan EU-a radi lakšeg pružanja svojih usluga. Vaše podatke prenosimo izvan EU-a samo uz primjenu jedne od sljedećih mjera zaštite:
odluke o odgovarajućoj razini zaštite ili
standardnih ugovornih klauzula i, ako je primjenjivo, dodatnih mjera
Ako želite saznati više o primjenjivom mehanizmu prijenosa, obratite nam se (pogledajte podatke za kontakt u 9. odjeljku).

8. Vaša prava u vezi s osobnim podacima
U određenim slučajevima imate sljedeća prava:
možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju osobnih podataka na koje imate pravo;
možete zatražiti da ispravimo netočnosti u vašim osobnim podacima ili da dodamo relevantne podatke u slučajevima kada su osobni podaci koje čuvamo nepotpuni;
možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako nemamo dobar razlog za njihovo čuvanje;
možete podnijeti prigovor na način na koji upotrebljavamo vaše osobne podatke u slučajevima kada se pri upotrebi oslanjamo na legitimne interese ili upotrebljavamo podatke u svrhu izravne promidžbe;
možete zatražiti da ograničimo načine na koje upotrebljavamo vaše osobne podatke;
možete zatražiti da vama ili trećoj strani pošaljemo kopiju vaših osobnih podataka koje čuvamo u uobičajenom formatu;
možete povući svoju privolu u slučajevima kada na temelju te privole obrađujemo vaše podatke.

Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, obratite nam se (pogledajte podatke za kontakt u 9. odjeljku).

9. Obratite nam se
Ako imate pitanja o našoj obavijesti o privatnosti ili želite ostvariti svoja prava, obratite nam se na sljedeću adresu e-pošte:
ili na adresu 
Partizanska 13, 52440 Poreč, Hrvatska

Također imate pravo obavijestiti nadzorno tijelo, odnosno Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) u Hrvatskoj. 

datum zadnje izmjene 11.08.2022.

Pretplatite se na naš newsletter